Blog

Back to business want de verandering is klaar!

De corporatiesector is in beweging! Wie bij een corporatie werkt, is de afgelopen jaren zeker met verandering geconfronteerd. Nieuwe wetgeving, ander beleid, andere werkwijzen, een andere verhouding met de gemeente en netwerkpartners, een veranderende doelgroep en veranderende verwachtingen van huurders.

Ook binnen de corporatie zelf is er veel veranderd. Vaak zijn er minder collega’s, maar is er meer werk. Mensen organiseren meer en meer het werk zelfstandig, nemen het voortouw bij het ontwikkelen van nieuw beleid, instrumenten en plannen.

Of toch niet?

Eh… Nee! Als er iets is wat we hebben geleerd uit de afgelopen jaren is dat verandering blijft én dat deze steeds sneller lijkt te gaan! Anno 2017 moet dus ook een corporatie steeds sneller aanpassen aan de razendsnel veranderende omgeving en de veranderingen in wensen en verwachtingen van huurders en stakeholders. Tegelijk is er bij de corporatie zelf een mismatch tussen de noodzakelijke en de aanwezige competenties bleek uit het recente arbeidsmarktonderzoek van FLOW. Ook de trends rondom verdere vergrijzing en de toename van regeldruk helpen u niet met versnellen. En is er nog meer aandacht nodig voor (duurzame) inzetbaarheid? Of is meer aandacht niet de oplossing?

Volgt u de verandering of bent u de verandering?

Als organisatie moet u zelf regie nemen en gaan leidinggeven aan de verandering. Bepaal uw eigen toekomst en wees de verandering. Waar wilt u als corporatie verschil maken? En wanneer gaat u dat doen? Hoe ziet uw corporatie eruit over 3 jaar? En over 5 jaar? En wat is uw eerste stap naar die toekomst?

Op het Seminar De Wendbare corporatie op 27 september gaat u aan de slag met uw wendbaarheid. Hoe wendbaar moet u eigenlijk zijn? Hoe wordt u dan wendbaar? Hoe kunt u verandering als kans gebruiken om weer het verschil te maken voor uw huurders en stakeholders?

PE punten

Deelnemende directeur-bestuurders en RvC/RvT-leden ontvangen 6 PE-punten

Vroegboekkorting

Wanneer u zich aanmeldt vóór 30 juni ontvangt u € 100,- korting per deelnemer op uw deelnamekosten.

Aanmelden of meer informatie?

Seminar De Wendbare corporatie


Datum: 13-05-2017

Delen: