Blog

De Functioneel beheerder als spin in het web

De rol van functioneel beheer verandert. Ontwikkelingen in de markt zijn hierop van invloed. Er wordt volop geoptimaliseerd en alles moet efficiënter, sneller en eenvoudiger. Er moet meer met minder.  Vooral het digitaliseren van informatie speelt daarbij een steeds grotere rol.

Een ander gevolg van de marktontwikkelingen is dat verantwoordelijkheden steeds lager in de organisatie komen te liggen. 

Functioneel beheer is méér dan alleen een collega helpen met problemen op een werkplek of het testen van software voordat dit in productie wordt genomen. Het gaat meer en meer om de regie tussen de eindgebruiker en ICT. Op het bordje van de functioneel beheerder komen, om er maar een paar te noemen, de gevolgen van outsourcing, het werken onder architectuur (denk bijvoorbeeld aan CORA) en het anders inrichten/uitvoeren van informatiemanagement aan bod. 

Door deze veranderingen en doordat verantwoordelijkheden steeds lager in de organisatie komen te liggen, ontwikkelt juist de rol van de Functioneel beheerder zich meer en meer naar een staffunctie.

De spin in het web
Kortom de functioneel beheerder van nu is een spin in het web waarbij het net steeds verfijnder wordt. De functioneel beheerder krijgt steeds meer te maken met gebruikers, leveranciers, systeembeheer en informatiesystemen maar moet ook steeds meer kennis hebben van de processen in de organisatie. 

Niet alleen voor de functioneel beheerder verandert er veel maar ook voor de leidinggevenden om de functioneel beheerder van nu te kunnen faciliteren.

Bent u klaar voor de toekomst?
Heeft u als functioneel beheerder de gevolgen op de rij gezet en wilt u er ook voor zorgen dat u klaar bent voor de toekomst? 

De vernieuwde Masterclass "Functioneel beheer" helpt u op weg. U kunt deelnemen aan de hele masterclass maar u kunt zich nu ook aanmelden voor alleen die dagdelen die voor u relevant zijn.


Erik Lammers, 
HC&H
Docent
 Masterclass "Functioneel beheer"

Datum: 28-11-2013

Delen: