Blog

Jan Bronkhorst: “De vertaling naar de praktijk is er altijd”

Acht jaar geleden meldde Jan Bronkhorst, senior uitvoerder bij deltaWonen, zich aan bij het platform Operationeel Leidinggevende. Tot op de dag van vandaag neemt hij met plezier deel aan de bijeenkomsten. “Ik neem er altijd iets van mee wat toe te passen is in de dagelijkse praktijk.”

Kom eens met een voorbeeld?

“We hebben het onderwerp hostmanship een keer uitgespit. Kort gezegd is dat is de overtreffende trap van klantvriendelijkheid. Dan heb je het over hoe je de klant benadert, over empathie, deskundigheid, et cetera. Soms gaat dat om hele kleine dingen, bijvoorbeeld een kleedje neerleggen op de tafel van de bewoner voor de monteur zijn gereedschapskist erop zet. Tijdens die bijeenkomst was er ook een inspirerende spreker met praktische tips. Dan kom ik enthousiast terug op mijn werk en vertel over deze filosofie en hoe dat in de praktijk werkt. Sterker nog, op dit moment zijn we bezig met het opstellen van een nieuw strategisch plan en daarin wordt hostmanship opgenomen. Dus, hoe praktisch wil je het hebben?”

Hoe bent u hierbij terechtgekomen?

“Toen ik negen jaar geleden kwam werken bij deltaWonen was een van mijn taken om bij te dragen aan de professionalisering van de afdeling Dagelijks onderhoud. Daar werken vaklieden die bij bewoners over de vloer komen om klussen en reparaties uit te voeren. Die stap is inmiddels gemaakt, als afdeling zijn we gecertificeerd met een kwaliteitslabel voor onderhoudsbedrijven en profileren we ons goed binnen de sector. In verband met die professionaliseringsslag was ik toen op zoek naar inspiratie, ideeën, manieren. Via mijn teammanager kwam ik acht jaar geleden bij dit platform terecht.”

En u bent blijven hangen?

“Nee, zeker niet. Als ik er niets mee zou kunnen, was ik al weggeweest. Ik neem er ook altijd wat van mee terug naar het werk. Lang had de groep dezelfde samenstelling, maar drie jaar geleden veranderde dat. Er kwamen andere, jonge leden bij. Even heb ik getwijfeld, maar ik ben blij dat ik lid ben gebleven. Je kunt altijd leren van elkaar. De frisse leden zetten je weer aan het denken: waarom doe je dat zo, kan dat niet anders, efficiënter? Zij maken je bewust van je eigen hiaten en ingesleten patronen. Wij zijn een hechte groep, tussendoor is er onderling ook contact. Soms is het prettig om even wat te kunnen toetsen of vragen.”

Hoe komen jullie aan relevante onderwerpen?

“Aan het eind van iedere bijeenkomst maken we een ‘ruwe planning’ met onderwerpen voor de volgende bijeenkomst. Vervolgens pakt één lid van ons platform dat op met Kjenning. Zij hebben de kennis en kunde om dat goed in te kunnen vullen. Daaruit vloeit een interactief programma met een aansprekende spreker voort. Soms zijn we op locatie bij een van de leden. Het is inspirerend om een kijkje in de keuken te nemen bij een andere organisatie. Zo zijn bij het onderwerp ‘optimale magazijnprocessen’ alle leden bij ons, deltaWonen, geweest.”

Is twee aansluitende dagen niet veeeeeel te lang?

“Helemaal niet. We beginnen de eerste dag altijd met ‘een rondje langs de velden’.  Iedere deelnemer vertelt waar hij mee bezig is en waar hij tegenaan loopt. Daarna start het programma. Voor de avond is er nooit een programma, dan zit je in een losse bij elkaar. En weet je wat, naast het programma overdag brengt zo’n avond juist ook heel veel. Het zorgt voor verbondenheid waardoor je sneller zaken deelt.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 14-08-2017

Delen: