Blog

Een project is geen project omdat er project op staat!

Tegenwoordig worden veel werkzaamheden binnen corporaties in projectverband aangepakt. En dat is heel goed natuurlijk, maar dan moet je ook de juiste spelregels gebruiken. We noemen al snel iets een project en verwachten dan dat het wel goed komt.

Maar het vereist kennis, kunde en vaardigheid om een project te leiden of deel te nemen aan een project. Het op een projectmatige manier aanpakken van een klus kan heel effectief, efficiënt en ook nog plezierig zijn. Samen gaan voor een resultaat waar de organisatie en/of klant echt wat aan heeft. Dat is toch waar het om gaat!

De combinatie van de hardere aspecten zoals deadlines, projectfasering, beslissen en beheersen én de zachtere zaken zoals het samenwerken met mensen, de communicatiestromen en de informele processen maken projectmatig werken leuk.

Vaak biedt het meewerken aan een project een nieuwe uitdaging, vraagt het nieuwe kennis en kun je minder op je "vaste routine" varen. En tijdens projecten kun je eens samenwerken met andere afdelingen en krijg je tijdelijk nieuwe collega's.

Binnenkort start onze 2 daagse training Projectmatig Werken weer. In deze training wordt zowel de harde kant als de zachte kant belicht van Projectmatig Werken. Beide facetten zijn van belang om een project succesvol te laten zijn.

Een aantal enthousiaste reacties van cursisten naar aanleiding van deze training die wij recent hebben verzorgd:

  • "Ik zou willen dat ik dit allemaal veel eerder had geweten, dan had ik veel projecten anders aangepakt!"
  • "Fijne cursus, goede sfeer, veel geleerd!"
  • "Prima afwisseling theorie en praktijk!"
  • "Erg goede en inspirerende docent!"
  • "Een echte aanrader!"

Wilt u projecten binnen uw organisatie ook professioneel aanpakken, dan is de training Projectmatig Werken wellicht ook iets voor u.

Datum: 05-02-2015

Delen: