Blog

"Leden van het Platform Woonconsulenten denken met elkaar mee. Dat is fijn"

Tanja Adelerhof maakte in 2013 bij GroenWest de overstap van directiesecretaresse naar woonconsulent. Ze vergaarde inhoudelijke kennis en sloot zich daarna aan bij het platform Woonconsulenten. “Ik ga met veel plezier naar de bijeenkomsten.”

Een bijzondere carrièreswitch. Vertel

“Het was voor mij zelf ook wel verrassend. GroenWest is een fusiecorporatie. Drie corporaties schoven in elkaar, dus ook het werk van drie bestuurders én drie directiesecretaresses. Ik heb gevraagd of ik elders in de organisatie ingezet kon worden en ben de woonconsulenten gaan ondersteunen. Een hele andere wereld, want als directiesecretaresse ben je intern en op één persoon gericht. Als woonconsulent ligt je focus op ‘buiten’. Op de huurders. Ik vond het geweldig om te ondersteunen, maar wilde meer.”

Dus hoppetop een opleiding?

“Woonconsulent is echt een vak, waar je inhoudelijke kennis voor nodig hebt. Daar kwam ik al snel achter, dus heb ik de leergang Woonconsulent gevolgd. Een programma waar onderwerpen als overlast en wanbewoning, huurproblematiek achter de voordeur, leefbaarheid en bewonersparticipatie in een wijk en ook je persoonlijke ontwikkeling aan bod komen. Dat sluit je af met een examen en een diploma. Dit programma volg je vier maanden lang met dezelfde groep mensen. Je trekt samen op, leert elkaar goed kennen en wordt hecht. Je deelt ervaringen, leert van elkaar. Dat houdt dan ineens op. Zonde.”

That’s life?

“Onze groep wilde graag bij elkaar blijven komen. Die wens heeft Kjenning opgepakt en het platform Woonconsulenten opgericht. Drie keer per jaar komen we een dag bij elkaar. Het platform groeit en is succesvol. De laatste keer waren we met bijna 30 mensen.”

Dus je hebt er echt wat aan?

“Ja. Zelf vind ik het netwerken belangrijk op zo’n dag. Van tevoren denk ik na waar ik of GroenWest tegenaan loop. Op de dag zelf hoor ik graag hoe andere corporaties daarmee omgaan. Wij zijn bijvoorbeeld al vrij ver met Het Nieuwe Werken, daar heb ik de afgelopen keer over gesproken met een ander platformlid, zij zitten nog in het beginstadium. Je kunt veel delen en leren van elkaar. De dag zit ook altijd goed in elkaar, daar zorgt Kjenning voor. Eén dagdeel is er vaak een spreker, de afgelopen keer hadden we het over de privacywetgeving. Dat is leerzaam, interactief en leuk. Het andere dagdeel is het programma wat luchtiger.”

Wat moet ik me daarbij voorstellen?

“Begin dit jaar zijn we naar de Van der Pekbuurt in Amsterdam geweest. Daar is corporatie Ymere bezig met een groot leefbaarheidsproject. Hoe pak je zoiets aan? Dat was echt superinteressant. Zo hebben zij bijvoorbeeld ingezet op het weghalen van schotels op het dak, omdat dat bepalend is voor de uitstraling van een wijk en toekomstige bewoners kan afschrikken. Een klein iets in het grote geheel, maar wel belangrijk. Hoe pak je zo’n project nu aan en hoe pakt dat uit in de praktijk, dat vind ik inspirerend. 

Vanuit GroenWest gaan we altijd met zijn tweeën naar de bijeenkomsten. Binnen het team hebben wij specialisaties, dus afhankelijk daarvan gaat er iedere keer een andere collega mee. Het is fijn om de ontwikkelingen op je vakgebied aangereikt te krijgen. Dat vind ik allemaal in dit platform.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 15-09-2017

Delen: