Blog

Platform Onderhoudsmanagers: de toegevoegde waarde van zelf relevante thema’s inbrengen

Patrick Verhoeven, manager Realisatie bij Mitros, zit inmiddels 4 jaar in het platform Onderhoudsmanagers. “Dat klinkt misschien lang, maar zo voelt het helemaal niet. Iedere bijeenkomst levert mij energie, ideeën, kennis en inzichten op. Ik ben zeker nog ‘niet klaar’ met dit platform.”

Waarom überhaupt in dit platform?

“Ik ben erg van het kennis delen en uitwisselen. Soms lijkt het net alsof corporaties elkaars concurrenten zijn, maar je kunt elkaar versterken, omdat je allemaal tegen dezelfde zaken aanloopt. Iemand van een andere corporatie die in dit platform zat, zei tegen mij: ‘Als jij dat zo belangrijk vindt, dan moet je hierin stappen’. Ik was meteen geïnteresseerd, ben wezen kijken en vervolgens lid geworden. In de 4 jaar dat ik in het platform Onderhoudsmanagers zit, heb ik iedere bijeenkomst informatie, kennis en inzichten gebracht, gehaald en gedeeld.”

Energie, kennis, inzichten. Kom maar door

“Wij komen twee keer per jaar anderhalve dag bijeen. Het mooie is dat de leden zelf thema’s kunnen inbrengen. Samen met Kjenning worden die uitgewerkt zodat er iedere keer een goed inhoudelijk programma is. Je kunt het bijvoorbeeld toespitsen op de relevantie van dat moment – denk aan dilemma’s die spelen zoals verduurzaming –, of aan verdieping van een onderwerp. Soms is zo’n dilemma een feest der herkenning, net zoals de zoektocht naar een oplossing. Soms komen er zaken aan de orde waarbij je denkt: goh, daar hebben wij nooit aan gedacht.”

En dan nu graag praktisch

“Een platformlid vertelde over de huurderstevredenheid en hoe zij dat verbeterd hebben. Daar hadden ze hele grote stappen in gemaakt. Dat was voor mij echt een eyeopener. Zoiets kun je dan meenemen in de koers en richting van je eigen corporatie. Maar ook op een praktisch niveau deel je onderling zaken. We geven elkaar feedback en advies en we steken regelmatig de neus bij elkaar om de deur om te kijken hoe de ander het doet.”

Ja, en?

“Dat is leerzaam. Afgelopen bijeenkomst zijn we met de groep naar een renovatieproject van Mitros in het kader van nul-op-de-meter geweest. Iedere corporatie heeft daarmee te maken, het is interessant om te zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn in werkwijze. Wij werken ook met challenges, daar hebben wij een presentatie over gegeven: hoe deel je dat in, welke stadia zijn er, et cetera.

Challenge???

“Zo’n challenge is bijvoorbeeld een badkamer in 1 dag renoveren. Een bewoner heeft vaak wel 7 dagen ongemak van zo’n renovatie. Wij wilden dat op een andere manier en zijn met alle relevante partijen aan tafel gaan zitten. Nu is zo’n renovatie binnen 2 dagen voltooid. Het is mooi dat je dat kunt delen binnen het platform en elkaar zo kunt versterken. We kijken overigens niet alleen bij elkaar in de keuken, Kjenning nodigt voor een bijeenkomst regelmatig een externe spreker uit voor een workshop, om een actuele trend toe te lichten of om over toekomstige ontwikkelingen te praten. Dat is leerzaam.”

Dus u bent nog wel even lid?

“Jazeker. Ik verheug me nu al op de volgende platformbijeenkomst, die gaat over circulair bouwen. Daar ben ik heel benieuwd naar. Want dat is ook het mooie van zo’n platform: je weet vaak wel dat je met een onderwerp in de praktijk aan de slag moet, maar dan komt het er niet van om allerlei redenen. Zo’n platformbijeenkomst over een onderwerp als circulair bouwen geeft je dan net een extra zetje om het in de praktijk ook daadwerkelijk op te pakken.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 23-02-2019

Delen: