Blog

Snel uit de tandartsstoel

Het was weer eens zover. De tandarts zag bij de controle laatst een beginnend gaatje en dat kun je beter direct aanpakken. En bij zo’n klein gaatje, nee, dan was een verdoving niet nodig. Dat was meer gedoe dan gemak vond ze. Logisch vanuit haar plek, want zij voelt ook niet zoveel van het boren.

Maar bij het kleine gaatje ging ze heel enthousiast wel een gaatje te diep… En halverwege alsnog een verdoving vragen voelt toch ook wel wat zeurderig. Want ze zei toch al dat het niet nodig was. Dus dan ga je zeker niet liggen piepen.

Zo in die stoel liggend, kijk je wel uit naar het moment dat het klaar is. Want je wilt zo snel mogelijk uit die stoel. Tenminste, ik wel.

Uit de coronastoel

Zo voelt het afgelopen halfjaar ook wel een beetje. Enerzijds omdat corona ook wel pijn doet. Ook dat levert echt wel een gaatje op. Gelukkig kan er veel wel, maar ook heel veel kan niet. Iedereen is druk met (maat)regelen en de echte nieuwe ontwikkelingen, nieuwe activiteiten en initiatieven lijken toch soms wat stil te vallen. Zo blijkt thuiswerken efficiënt voor bestaande processen, maar nog niet altijd even effectief voor nieuwe ontwikkelingen.

Het lijkt dan ook soms alsof we met z’n allen in de tandartsstoel liggen te wachten tot het allemaal achter de rug is.

Nu zitten we al best lang in de coronastoel. En alhoewel ik in de tandartsstoel wél (nog enigszins) rustig kon wachten tot het voorbij was, is dit wat ingewikkelder. Corona werkt nu zelfs aan haar comeback. Maar moeten we dan nog langer stilzitten? Ja én nee. Ja, want de maatregelen zijn er nu eenmaal en die helpen ons om ooit uit de stoel te mogen. Maar toch ook nee, want helemaal stilzitten hoeft ook niet.

#wijdoenwelmee

Normaal ga ik deze coronaperiode niet vinden, maar wij zijn wel uit de stoel gekropen. Met een verrijkte ervaring met online trainen én inmiddels ook de nodige ervaring met 'offline' groepen in de coronatijd, lukt het ons aardig goed om de anderhalve meter vol te houden. Nee, de papieren protocollen en regels zijn in de praktijk echt wel hardleers, dus ook wij leren dagelijks nog bij hierover.

Maar zo in de trainingszalen en bij de platformbijeenkomsten gaat het prima. Met kleine groepen en grote zalen. Dus stilzitten voor je ontwikkeling is zeker niet nodig. Want #wijdoenwelmee en zorgen dagelijks dat jij samen met ons op een veilige en verantwoorde manier aan je ontwikkeling kunt blijven werken. En als je toch twijfelt, met onze switchgarantie en vrijblijvende opties zit je ook met een aanmelding nergens aan vast bij ons.

En het levert ook nog best mooie beelden opEddy Bonthuis
directeur Kjenning
+ 1 vulling rijker

Datum: 25-09-2020

Delen: