Blog

“Er is veel kennis binnen het platform Projectleiders beschikbaar”

Sinds 1999 werkt Brenda Delger in verschillende functies bij corporatie Lefier. Sinds 6 jaar is ze projectleider op de afdeling Vastgoedrealisatie. Vanuit deze functie werd ze lid van het platform Projectleiders. “We pakken iedere keer een relevant thema bij de kop.” 

Gepokt en gemazeld in corporatieland begrijp ik 

“Ik ben begonnen bij Lefier als technisch adviseur installaties. Dat heb ik dik tien jaar gedaan. Vervolgens werd ik projectleider technisch beheer en nu ben ik alweer een aantal jaren projectleider.”

Dat houdt in?

“Dat ik verantwoordelijk ben voor het planmatig onderhoud wat betreft de installaties in het hele woningbezit van Lefier. Dan hebben we het over 30.000 eenheden. Mijn werk is veelal coördinerend. De uitvoering ligt bij de projectleiders in de gebieden zelf. Ons totale team bestaat uit circa 36 mensen: projectleiders, projectmanagers, projectopzichters en ondersteunende medewerkers. We hebben een hartstikke leuk en divers team.”

Dat lekker op elkaar ingespeeld is?

“Als organisatie hebben we een roerige tijd achter de rug. In 2009 zijn we met twee andere corporaties gefuseerd, waarbij er nog 3 woonbedrijven zijn blijven bestaan. Hierna volgde in 2014 een reorganisatie. Nu zijn we één Lefier.”

En tijd om aan te sluiten bij een platform?

“Haha. Ik heb me aangesloten bij het platform Projectleider van Kjenning om kennis te delen en informatie te brengen en te halen. We vertellen aan elkaar waar we mee bezig zijn, waar we tegenaan lopen, hoe we zaken oplossen, et cetera. Twee keer per jaar komen we een dag bij elkaar en pakken dan een thema bij de kop.

De bijeenkomsten zijn altijd interactief. Regelmatig krijgen we, de deelnemers, opdrachten om in groepjes uit te werken. Dat is leuk en maakt het praktisch.”

Noem eens een thema

“We hebben het bijvoorbeeld een keer over de warmtewet gehad en ook resultaat gericht onderhoud. Regelmatig gaan we ook op ‘werkbezoek’. Zo hebben we op de eerste meeting het nieuwe station in Breda bezocht. Dat heeft de prijs voor het Beste Gebouw van 2017 gekregen.

Het is niet alleen een station, het herbergt ook winkels, kantoren én woningen. Je praat erover met elkaar en daardoor kom je weer op onderwerpen die spelen in je eigen dagelijkse praktijk en die van de andere leden. Door dat te delen krijg je inzicht in de manier van werken van anderen. Dat zorgt voor inspiratie. Een groot voordeel vind ik ook dat je met de platformleden online zaken kunt delen.”

Een online community?

“In een beschermde online omgeving, gefaciliteerd door Kjenning, kan ieder platformlid onderwerpen aankaarten, vragen stellen, et cetera. Niet alleen binnen je eigen platform, maar met alle platformen die er zijn. Er is veel kennis op veel verschillende vlakken beschikbaar en daar kun je als lid onbeperkt ‘gebruik’ van maken. Dat vind ik een enorme toegevoegde waarde hebben.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platformsInspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 19-02-2021

Delen: