Blog

“Wat voor jou normaal is, voelt voor de huurder misschien wel anders”

Als consulent Verhuur bij Waterweg Wonen heeft Jacqueline Meijers veel contact met huurders. Onlangs volgde ze de training Invloed uitoefenen: begin bij uzelf. “Dicht bij jezelf blijven in gesprekken is heel belangrijk.”

Dicht bij jezelf blijven. Want?

“Dan boek je op een goede manier het meeste resultaat. Zowel voor jezelf als voor de huurder. Je blijft dan trouw aan jezelf. Dicht bij jezelf blijven zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je grenzen kunt stellen, met respect voor anderen.”

Vond u dat lastig dan?

“Voordat ik bij Waterweg Wonen ging werken, zat ik in het toerisme in het buitenland. Dan heb je veel contact met mensen die bij jouw organisatie een vakantie hebben geboekt. Dat heb ik altijd een fijn aspect van mijn werk gevonden. Na 12 jaar ben ik teruggekomen naar Nederland en zag ik een vacature in de krant bij Waterweg Wonen.

Inmiddels werk ik hier alweer 20 jaar met veel plezier in verschillende functies. Maar in elke functie stonden en staan het contact met mensen - huurders - en servicegericht zijn centraal. Naast mijn werk als consulent begeleid ik ook bewoners bij grote sloop- en renovatieprojecten. Aan ervaring ontbreekt het mij dus niet.”

Maar toch deze training

“Als je denkt alles te weten, heb je een probleem, zeg ik altijd. Er valt namelijk altijd wat te leren. Daarnaast stimuleert Waterweg Wonen alle medewerkers om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit leek een aantal collega’s en mij een goede cursus.”

En? Zijn de verwachtingen waargemaakt?

“Jazeker. In twee dagen kwamen veel onderwerpen aan bod. Van inzicht in eigen gedrag en het effect daarvan op anderen, effecten van feedback geven en ontvangen, conflicten hanteren, omgaan met belangentegenstellingen, tot het bewust communicatiestijlen inzetten.”

Sprong er nog wat uit?

“Voor mij was dat hoe je een open gesprek voert met een huurder met een probleem. Het is het goed om er weer bij stil te staan en je te realiseren dat wat voor jou normaal is, voor de huurder misschien wel heel anders voelt. We hebben ook geoefend met een acteur, dan zie je hoe collega’s zaken aanpakken. Ook daar leer je weer van. Ik heb al meerdere trainingen bij Kjenning gevolgd, waarvan ook een met dezelfde trainer die we nu ook hadden. Dan ben je vertrouwd met elkaar en voelt het veilig en comfortabel om te oefenen. Dat was voor mij een plus.”

Ook een vraag voor een incompanytraining?

De training Invloed uitoefenen; begin bij uzelf heeft Kjenning samen Waterweg Wonen aangepast naar de eigen situatie, op basis van de leerwensen en vragen van de deelnemers.

Heeft u ook een vraag voor een incompany training? Neem dan contact op. Samen zoeken we de best passende oplossing, passend bij uw vraagstuk en uw situatie.

Datum: 01-10-2021

Delen: