Blog

Woningcorporaties vinden zichzelf opnieuw uit

Woningcorporaties hebben sinds 2015 te maken met de nieuwe Woningwet. Daar zijn ze niet allemaal onverdeeld enthousiast over. De hernieuwde focus op sociale woningbouw voor mensen met lage inkomens is prima, vindt de één. Onze sociale taken worden uitgehold, betreurt de ander.

Tegelijkertijd wordt er door de voorhoede volop geïnnoveerd en geëxperimenteerd, van durfpot tot denk-mee-café. Er wordt gestreefd naar minder bureaucratie en meer ruimte voor medewerkers om naar eigen inzicht te handelen. En bewoners worden er nadrukkelijker bij betrokken, zowel bij het beleid als bij de uitvoering. "Power to the people" stellen directeur-bestuurders Bert Moormann van Domesta Emmen, Hassan Najja van SOR Rotterdam en Thom Aussems van Sint Trudo uit Eindhoven in de nieuwste editie van Slow Management Magazine.

Exclusief voor leden van platforms directeur-bestuurders

Doordat Kjenning partner is van het magazine, ontvangen alle 120 leden van onze directeur-bestuurders platforms reeds automatisch en kosteloos Slow Management Magazine. Als extra inspiratiebron buiten de bijeenkomsten.

En speciaal voor u het interview: Woningcorporaties vinden zichzelf opnieuw uit

Als partner van het magazine biedt Kjenning ook u toegang tot het interview. Download hier het interview.


Over Slow Management Magazine

Elk kwartaal biedt Slow Management Magazine inspirerende verhalen over organiseren met ruimte voor vakmanschap, samenwerken op basis van vertrouwen, en verbinden van mensen in en om de organisatie. Telkens aan de hand van een thema.

‘Slow’ staat niet voor langzaam, maar is een aanduiding van oorspronkelijkheid, kwaliteit, diepgang en duurzaamheid. Geen theoretische verhalen over nieuwe modellen, maar vooral vlotte reportages en interessante interviews. Over nieuwe vormen van organiseren en gedreven mensen die laten zien dat het anders kan. Omdat het anders moet.

Datum: 28-04-2017

Delen: