Organisatie & Ontwikkeling

De grootste waarde van corporaties en andere organisaties wordt bepaald door de mensen: de medewerkers. Zij zorgen er immers voor dat de woningen verhuurd worden, onderhoud uitgevoerd wordt en dat de huren geïnd worden. De mate van betrokkenheid en bezieling bepaalt hoe de woningen worden verhuurd, hoe nieuwe huurders te woord worden gestaan en of en hoe huurders betrokken worden bij planmatig onderhoud. Dat medewerkers essentieel zijn voor het succes van de organisatie en de klantbeleving staat buiten kijf.

Medewerkers en organisatie maken samen het succes

Naast de aanwezigheid van belangrijke kennis en vaardigheden bij de medewerkers dragen ook de wijze van leidinggeven en de aanwezige organisatiecultuur bij tot het succes. Om als organisatie succesvol te zijn en blijven is continu ontwikkelen en aanpassen aan de (maatschappelijke) ontwikkelingen essentieel.

Kjenning ondersteunt al bijna 20 jaar professionals binnen wonen en vastgoed in hun ontwikkeling. Met een breed aanbod opleidingen, trainingen, platforms maar ook met diverse andere instrumenten rondom ontwikkeling. Want ontwikkeling gaat veel verder dan alleen maar opleiden en trainen.

Doelgericht en resultaatgericht ontwikkelen

Om talenten, competenties en resultaten inzichtelijk te maken, met elkaar te verbinden en te komen tot concrete ontwikkeladviezen zet Kjenning diverse gekwalificeerde tools en instrumenten in om medewerkers, teams en organisaties gericht te kunnen helpen met hun ontwikkelvraag. Zo is Kjenning onder andere gecertificeerd voor inzet van talentenscans, wendbaarheidsscans, ontwikkelassessments, DISC-testen en een methode voor het meten en ontwikkelen van Digitale Vaardigheden.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Meer informatie over de verschillende instrumenten vindt u aan de linkerzijde van deze pagina. Voor een vrijblijvend gesprek over uw situatie of uw (organisatie)ontwikkelvraag kunt u met onderstaand formulier contact opnemen.

Informatie aanvragen