Ontwikkelassessment

De functie van Louise vervalt…

Louise werkt al 10 jaar voor corporatie “Plezierig Wonen”, maar door het uitbesteden van het aannemen van reparatieverzoeken vervalt haar functie. Louise heeft altijd goed gepresteerd en gemotiveerd haar werk gedaan. “Plezierig Wonen” wil dan ook haar best doen Louise te behouden of door ontwikkelen en herscholing klaar te maken voor een baan binnen een andere organisatie. Maar waar liggen precies haar talenten en welke competenties passen het beste bij haar?

Marijke heeft ambitie...

Marijke is een veelbelovende wijkbeheerder bij “Iederthuis”. Ze werkt collega’s in, durft aan te spreken, komt proactief met nieuwe ideeën en heeft creatieve oplossingen voor de problemen die ze in haar werk tegenkomt. Ze heeft net haar MBO opleiding “Sociaal wijkbeheer” afgerond, maar wil en kan meer. Haar leidinggevende bij “Iederthuis” ziet deze potentie ook en wil haar helpen. Maar hoe en welke kant kan ze op?

Inzicht in talent geeft richting aan ontwikkeling!

Door medewerkers in te zetten op hun talenten en aandacht te besteden aan de ontwikkeling van hun competenties haalt u als goed werkgever niet alleen het maximale uit uw medewerker, maar ondersteunt u uw medewerker ook het optimale uit zichzelf te halen. Dit op momenten dat de medewerker al goed presteert maar nog beter wil en kan, ambitieus is of behoefte heeft aan een andere (beter passende) uitdaging. Inzicht in de talenten van uw medewerkers en deze te koppelen aan competenties geeft richting aan ontwikkeling. Een ontwikkelassessment biedt u dit.

Ontwikkelassessment bij Kjenning

Bij ons ontwikkelassessment werken we met gevalideerde hoogwaardige instrumenten. Een assessment bestaat uit drie fases:

Fase 1: Vaststellen competentieprofiel

Om te kunnen meten hebben we een meetlat nodig. Daarom bepalen we eerst samen het gewenste profiel van de kandidaat. We besteden hierbij o.a. aandacht aan de gewenste persoonseigenschappen en de essentiële competenties. Het competentiemodel telt 43 competenties, verdeeld over zes competentiegebieden. Bij iedere competentie bepalen we vervolgens het vereiste niveau.

Fase 2: Uitvoeren assessment en persoonlijk ontwikkelplan

Het ontwikkelassessment bestaat ten minste uit 2 onderdelen: een persoonlijkheidstest en een 360 graden feedback. Het assessment kan afhankelijk van de situatie verder op maat worden gemaakt door bijvoorbeeld een intelligentietest en een drijfverentest toe te voegen. Het assessment biedt een volledig en objectief beeld van de kandidaat.Persoonlijk ontwikkelplan
Door de resultaten uit de persoonlijkheidstest en de 360 graden feedback te combineren, ontstaat het persoonlijk ontwikkelplan. Dit ontwikkelplan geeft inzicht in iemands sterktes, zwaktes en groeimogelijkheden en biedt handvatten voor verdere ontwikkeling in werk en loopbaan. Het instrument geeft antwoord op de vragen: 

  • Waar liggen iemands kwaliteiten?
  • Welke competenties zijn goed ontwikkelbaar bij de persoon?
  • Welke competenties zijn niet of beperkt ontwikkelbaar bij de persoon?

Fase 3. Rapportage: conclusie en advies

Een ervaren en gecertificeerde medewerker van Kjenning geeft, met behulp van heldere en concrete rapportages de terugkoppeling van de resultaten. We geven aan in welke mate een kandidaat geschikt is voor een beoogde functie, wat de kwaliteiten en valkuilen zijn en wat dit betekent voor de verder ontwikkelingsmogelijkheden.

Voorbeeld rapportages

Via de volgende links kunt u voorbeeld rapportages inzien: 

Uw investering

Door ons ontwikkelassessment krijgt u naast de informatie uit de talentenscan ook nog eens inzicht in welke mate u uw talenten reeds inzet in uw huidige werk. Tijdens een persoonlijke terugkoppeling maken we vervolgens een concreet persoonlijk ontwikkelplan om deze talenten in uw werk op loopbaan nog meer tot hun recht te laten komen. Uw investering hiervoor is € 449,- bij een individueel assessment. Bij afname van meerdere assessments gelden uiteraard gunstige tarieven.

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Een persoonlijk (vrijblijvend) gesprek kunt u met onderstaande formulier snel aanvragen.

Informatie aanvragen