Selectie-assessment

Selectie-assessment
De ideale kandidaat

Op de interne vacature hebben twee medewerkers gereageerd. Doordat u de medewerkers al langer kent heeft u een duidelijke voorkeur. Maar is die voorkeur ook objectief? En waar liggen de kwaliteiten en ontwikkelpunten van de kandidaten? Kortom: Wie is echt het meest geschikt en waarom?

Of u heeft een zeer prettig sollicitatiegesprek met een van de externe kandidaten. Een gedegen CV en de benodigde kennis en ervaring lijken aanwezig. Kortom de ideale kandidaat voor de nieuwe functie is gevonden! Of toch niet?

Selectie-assessment: objectieve zekerheid

Is de beoogde kandidaat echt geschikt om de beschikbare functie succesvol te vervullen? Beschikt  hij of zij over de gevraagde competenties? En zo niet: wat zijn de aandachtsgebieden en de afbreukrisico’s?

Dat zijn vragen waar cv’s en de eigen gesprekken vaak onvoldoende antwoord geven. Concreet onderzoek ‘onder water’ is noodzakelijk. U wilt inzicht in de intellectuele capaciteiten, de drijfveren en de persoonlijkheid om zeker te weten dat de kandidaat echt in de nieuwe functie past.

Het selectie-assessment geeft u doorslaggevende informatie, zodat u onderbouwd de juiste keuze maakt.  

Selectie-assessment bij Kjenning:

Ons selectie-assessment bestaat uit 3 fases.

  1. Bepalen van de meetlat van het ideaalprofiel

    Om te kunnen meten is een meetlat nodig. In de eerste stap wordt het profiel van de ideale kandidaat geschetst. Hierbij wordt aandacht besteed aan de functie, benodigde intellectuele eigenschappen, essentiële competenties en persoonseigenschappen.

  2. Onderzoek

    Bij het selectie-assessment werkt Kjenning met hoogwaardige, gevalideerde instrumenten van PiCompany. Het assessment bestaat uit 3 onderdelen: een persoonlijkheidstest, een intelligentietest en een drijfverentest. Deze testen leveren een zo objectief en volledig mogelijk beeld van een kandidaat. De testen kunnen thuis of op de eigen werkplek online worden gemaakt.

  3. Rapportage: conclusie en advies

    Een ervaren en gecertificeerde medewerker van Kjenning geeft, met behulp van heldere en concrete rapportages terugkoppeling van de resultaten. Hierbij hoort u in welke mate een kandidaat geschikt is voor de functie, wat de kwaliteiten en valkuilen zijn en wat dit betekent voor de verdere ontwikkelingsmogelijkheden.

Voorbeeld rapportages

Via de volgende links kunt u voorbeeld rapportages inzien: 

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek?

Een persoonlijk (vrijblijvend) gesprek kunt u met onderstaande formulier snel aanvragen.

Informatie aanvragen