Hoe wendbaar zijn uw medewerkers?

Bent u wendbaar? En hoe wendbaar is uw organisatie?

Werk, de omgeving en de verwachtingen van klanten veranderen steeds sneller. Snelle technologische veranderingen en toegenomen flexibiliteit van talentvolle medewerkers zijn sterke aanjagers hierbij. Dat vraagt van medewerkers veel van de flexibiliteit, bereidbaarheid voor, en houding ten opzichte van veranderingen en daarmee van hun wendbaarheid. Organisaties die wendbaar zijn, kunnen beter en sneller anticiperen op veranderingen. 

Organisaties die wendbaarheid (agility) hoog op de agenda hebben staan, zijn in staat om beter te anticiperen op de veranderende omgeving. Hierdoor presteren ze ook beter. Daarom is het belangrijk om een helder beeld te krijgen van de wendbaarheid van de medewerkers binnen uw organisatie. 

Met de wendbaarheidsscan van Kjenning krijgt u concreet en zichtbaar wat uw huidige wendbaarheid eigenlijk is. Zowel op individueel niveau als op team of organisatieniveau.

Wendbaarheidsscan

De ene persoon is van nature meer wendbaar dan de andere. Dit omdat hij/zij hier meer aanleg of talent voor heeft en dit hem/haar daarom gemakkelijker afgaat. Door middel van een online persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfverentest (doorlooptijd ca. 30 minuten) kunnen we een uitspraak doen over in welke mate wendbaarheid bij iemand past en hoeveel energie het kost op vijf verschillende dimensies van wendbaarheid.

De wendbaarheidstest geeft dus inzicht in de wendbaarheid op vijf dimensies op individueel, team en organisatieniveau. De dimensies zijn:

 Dimensie
 Beschrijving

Vernieuwen

Op een onderzoekende en "out of the box" manier denken en omgaan met complexiteit en onduidelijkheid; zoeken naar verbanden, oorzaken en oplossingen, nieuwe verbindingen leggen en verder denken dan de gangbare oplossingen.

Veranderen

Nieuwe dingen ondernemen, onbekende situaties opzoeken, nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen en deze aangrijpen als kansen om te experimenteren, ervaring op te doen en hiervan te leren.

Verbinden

Interesse tonen in wat andere personen ergens van vinden, ideeën en meningen uitwisselen; zich inspannen om anderen te begrijpen, van elkaar te leren en samen verder te komen.

Realiseren

In onbekende en onverwachte situaties steeds de beste manier zoeken om een resultaat te bereiken; deze met gedrevenheid en vertrouwen tegemoet treden en zich inspannen om iets tot een succes te maken.

Reflecteren

Kritisch kijken naar de eigen prestaties, sterktes en zwaktes; zich inspannen om zichzelf steeds verder te verbeteren en nieuwe dingen te leren.

Indicatie investering bij inzet van de wendbaarheidsscan

 Scan
 Beschrijving
Uw investering

 1 medewerker

Telefonische intake en digitale persoonlijke rapportage

€ 199,-

 10 medewerkers

Telefonische intake, digitale rapportage (op individueel en groepsniveau) en persoonlijke terugkoppeling en advies op groepsniveau.

€ 2.645,-

 20 medewerkers

Telefonische intake, digitale rapportage (op individueel en groepsniveau) en persoonlijke terugkoppeling en advies op groepsniveau.

€ 4.345,-

 > 20 medewerkers

Bij behoefte aan meer scans of een scan van de gehele organisatie wordt een voorstel op maat gemaakt en gelden uiteraard gunstige tarieven.

maatwerk

Meer verdieping op de wendbaarheidsscan?

Als verdieping op deze wendbaarheidsscan is een talentenscan of een ontwikkelassessment mogelijk.

De talentenscan biedt u inzicht in de mate waarin uw persoonlijkheid aansluit bij 43 competenties en het gemak waarmee u deze competenties kunt ontwikkelen. De talentenscan is al beschikbaar vanaf € 225,- per medewerker inclusief individuele terugkoppeling.

Het ontwikkelassessment geeft u, naast de informatie uit de talentenscan, ook nog eens inzicht in welke mate u uw talenten reeds inzet in uw huidige werk. Tijdens een persoonlijke terugkoppeling wordt een concreet Persoonlijk Ontwikkelplan opgesteld om deze talenten in uw werk en loopbaan nog meer tot hun recht te laten komen. Het individueel ontwikkelassessment is mogelijk vanaf € 449,- per medewerker en is inclusief de talentenscan, persoonlijk ontwikkelplan en individuele terugkoppeling.

Meer informatie of aan de slag met uw medewerkers en organisatie?

Verschillende organisaties hebben met onze aanpak het thema wendbaarheid concreet opgepakt. Een voorbeeldrapport met meer achtergrondinformatie over de scan kunt u hier downloaden

Wilt u de mogelijkheden bespreken voor uzelf, uw team of uw organisatie?
Vraag met onderstaand formulier een vrijblijvend gesprek aan.

Informatie aanvragen