Het bestaansrecht van corporaties is het verhuren van woningen. Het matchen van huurders met woningen is de primaire taak voor woningcorporaties. Het makelen van sociale huurwoningen is een vak. Versta jij dit vak?
In de Leergang Verhuur 2.0 ga je op zoek naar de mogelijkheden in een web van regels en regulering. Je bekijkt of je ondanks alle beperkingen toch de optimale match kunt maken met je potentiële huurder en zo kunt waarborgen dat het primaire proces van een corporatie gewaarborgd wordt.
Terug naar de kerntaak
In de Leergang Verhuur ga je terug naar alle beginselen van verhuur. Het matchen van de klant, het verkleinen van de leegstand, het aansluitend verhuren en het aantrekken van de juiste doelgroep staat daarbij centraal.
Je gaat aan de slag met het door ontwikkelen van je juridische kennis op het gebied van het huurrecht en de woningwet. We staan stil bij o.a. ZAV, Passend Toewijzen, Huurprijzen en nieuwe huurcontracten. Je technische basiskennis wordt uitgebreid, toepasbaar op de praktijk. Je leert om echt anders te kijken naar een nieuw te verhuren woning en naar aandachtspunten over de bewoning die je aan de nieuwe huurder meldt.
Tot slot gaan we dieper in op het proces van opzegging tot de nieuwe verhuring en de daarbij passende vaardigheden; wat zijn de behoeften en verwachtingen van potentiële huurders en wat dit betekent voor de promotie, de wijze van presenteren, groepsbezichtigingen en onderhandelen?
Deze leergang is daarmee uitermate geschikt voor zowel beginners in het verhuur vak als woonmakelaars en verhuurconsulenten met ervaring die de wens hebben hun werkwijze te herzien en hun kennis te verdiepen.
Start met online intake
De leergang start met de gezamenlijke online intake van 2 uur. In deze intake bespreken we de leergang maar ook jouw praktijkervaring en je leerwensen. Daarna ga je met je leidinggevende alvast op zoek naar een aantal verbeterpunten in het verhuurproces bij jouw organisatie.
Tussen de lesdagen
Tussen de lesdagen doorloop je enkele van onze e-Learningmodules, zoals “Huurrecht” en “Techniek voor niet Technici”. Daarnaast vorm je een intervisiegroep, waarmee je samen huiswerkopdrachten maakt en kennis uitwisselt. Zo zorg je ervoor dat je leert van de dagelijkse praktijk van je collega’s en direct de vertaling kunt maken van het geleerde naar jouw eigen werksituatie.
Examinering en eindopdracht
Je rondt de leergang af door het maken van een schriftelijk examen over Huurrecht en Techniek. Daarnaast maak je als eindopdracht een Verhuurplan voor je eigen organisatie. Deze presenteer je aan het einde van de leergang. Bij voldoende beoordeling van beide onderdelen ontvang je het diploma “Leergang Verhuur”.
Tijdsbesteding
Naast lesdagen dien je rekening te houden met een extra tijdsbesteding van ca. 30-50 uur voor alle voorbereidingen, het maken van opdrachten en e-Learning e.d..
Examentip: Wil je je huidige kennis checken? Kijk dan op: www.huurrechtquiz.nl.