Blog

Platform Managers planmatig onderhoud: “Bij elkaar in de keuken kijken is geen bedreiging, maar een verrijking”

Drie jaar geleden ‘ontdekte’ Martijn Huizenga, manager Vastgoed bij Woonscan, het platform Managers planmatig onderhoud. “Ik ga iedere keer met plezier naar de bijeenkomsten toe om te sparren met vakgenoten.”

Goede ‘ontdekking’ gedaan dus?

“Ik kan niet anders dan dat beamen. Paul Smilde, de directeur van Woonscan, zit in een platform van Kjenning. Hij zei tegen mij dat het platform Managers planmatig onderhoud wel wat voor mij zou zijn. Ik ben een keer aangeschoven en dacht meteen: dit moet je doen Martijn, dit is leuk. Dat was ruim 2 jaar geleden.”

Waarom is dit zo leuk dan?

“Omdat het aansluit bij mijn werk. Woonscan is een vastgoedadviesbureau dat onder meer corporaties adviseert over en ondersteunt bij het renoveren en onderhouden van hun vastgoed. We denken mee over verduurzaming, veiligheid, wooncomfort, et cetera. Als manager van het team Vastgoed kom ik veel bij corporaties over de vloer: groot, klein, strak of wat minder strak georganiseerd, ze zijn allemaal anders. Die afwisseling is ook het mooie aan mijn vak.”

Wat vindt u bij het platform?

“Ik vind er vakgenoten die net zoals ik graag kennis delen, die op zoek zijn naar ervaringen van anderen om daarvan te kunnen leren, en die willen sparren en klankborden. Bij elkaar in de keuken kijken is namelijk geen bedreiging, maar een verrijking. Zo zitten we er allemaal in.”

Hoe doen jullie dat dan in de praktijk?

“Twee keer per jaar komen we twee dagen bij elkaar, inclusief een overnachting. Dat zijn intensieve dagen hoor. Het is geen kwestie van aanschuiven en afwachten, er wordt van je verwacht dat je een positieve inbreng hebt en actief deelneemt aan discussies over trends en toekomstige ontwikkelingen in het vakgebied. De avond is gereserveerd voor een gezamenlijk diner. Aansluitend drink je vaak samen nog wat en praat je bij. Iedere bijeenkomst wordt inhoudelijk door 2 platformleden en de platformcoördinator van Kjenning georganiseerd. De volgende keer ben ik ook aan de beurt.”

Oh ja? En wat staat er dan op het programma?

“Dan gaan we op dag één in Groningen een kijkje nemen bij het innovatiecentrum op de campus waarin wordt geparticipeerd door de universiteit, scholen en het bedrijfsleven. Daar zijn ze bezig met de nieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid en andere innovaties. Een leerzame dag dus. Op beide dagen, ik weet de volgorde nog niet precies, zijn er twee sprekers. Eén vertelt over sturen op CO2-reductie en de nieuwe ontwikkelingen hierin en één praat ons bij over ketensamenwerkingen en nieuwe manieren van het organiseren van onderhoud.”

En dan zwaaien jullie elkaar weer uit?

“Dan zien we elkaar na een half jaar weer op de volgende bijeenkomst. Maar dat wil niet zeggen dat we elkaar tussendoor niet spreken. Soms komt er iets op mijn pad waarvan een platformlid meer weet dan ik. Dan zoek ik contact. Andersom word ik ook gebeld, die wisselwerking is heel prettig. Ik kan managers Planmatig onderhoud dit platform dan ook aanraden. Het is leuk om kennis te delen en te halen. Je wordt er beter van in je werk.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 25-10-2019

Delen: