Blog

Platform Projectleiders: “Kennis, ervaring, vragen delen: iedereen komt aan bod”

Remy ten Haaf bestiert in zijn eentje de technische dienst bij Woningstichting Heteren, een kleine corporatie in de Betuwe. Sinds vorig jaar is hij lid van het platform Projectleiders. “Het is interessant en leerzaam om te horen hoe het bij andere, vaak grotere, corporaties gaat.”

Hoe klein is klein?

“Woningstichting Heteren beheert ruim 900 woningen en daarnaast nog 60 garages. Wij zijn een kleine corporatie, met een kleine technische dienst: ik. Dat doe ik nu negen jaar. In die tijd is mijn functie veranderd. In het begin ging het vooral over klachten, onderhoud, huuropzeggingen. Door de jaren heen is asbestaanpak, verduurzaming, renovatie en nieuwbouw erbij gekomen. Mijn werk is veelomvattender geworden, het gaat nu van kozijnenrot tot verduurzamingsprojecten zogezegd.”

Dat doet u allemaal in uw eentje???

“Dat zou wat zijn zeg. Nee, ik heb een goed netwerk waar ik uit kan putten, dus dat doen we samen. Vroeger kwamen bijvoorbeeld alle onderhoudsverzoeken rechtstreeks bij mij, schreef ik bonnen uit voor een aannemer, en deed ik de afhandeling achteraf. Een deel van deze werkzaamheden is nu elders in de organisatie belegd. En zo zijn er meer zaken die nu op een andere manier zijn georganiseerd.”

Hoe kwam het Platform Projectleiders in beeld?

“Ik kende Kjenning van een aantal trainingen die ik heb gevolgd, zo kwam ik achter het bestaan van dit platform. Het leek me wel wat om ook eens te horen hoe het bij andere corporaties gaat en vanuit Woningstichting Heteren daar mijn voordeel mee te doen.”

Gelukt?

“Jazeker. Het is een gemêleerd gezelschap van ongeveer 15 mensen, met deelnemers vanuit Limburg tot Groningen, grote en kleine corporaties. Twee keer per jaar zijn er informele bijeenkomsten van één dag. De ochtend bestaat uit ‘een rondje langs de velden’. ’s Middags is er een spreker, met veel interactie. 

Binnenkort komen we weer bij elkaar, dan komt er iemand vertellen over de financiële kant van het vastgoedonderhoud. Er is een mooie verdeling tussen netwerken en het uitwisselen van kennis, ervaringen en vragen delen, waarbij iedereen aan bod komt. Leuk en leerzaam.”

Het is mij nog te vaag: wát deel je dan?

“Omdat ik in mijn eentje verantwoordelijk ben voor veel zaken bij Woningstichting Heteren kan ik hier veel halen. Ik zeg altijd: ‘Ik weet van heel veel zaken iets, maar van weinig veel’. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld tijdens een renovatieproject te maken met vleermuizen die in spouwmuren zaten en gierzwaluwen die onder dakpannen nestelden. Uiteraard is daar vanuit de Wet natuurbescherming regelgeving voor, maar spreken met andere leden die zoiets al vaker bij de hand hebben gehad, is echt van toegevoegde waarde. Waar moet je op letten, met wie ga je in zee, wat zijn jullie ervaringen, et cetera. Dan krijg je praktische tips en handreikingen. Superhandig.”

Groot en klein kunnen van elkaar leren dus?

“Dat is echt zo. Wij werken bijvoorbeeld al jaren met dezelfde lokale aannemer, uiteraard op basis van marktconformiteit. Dat heeft naast diverse praktische kanten - korte lijnen, grote kennis van de aannemer van alle bouw- en renovatieprojecten van ons bezit - ook iets moois vind ik. Platformleden van grote corporaties vinden dat heel bijzonder, het is leuk om dan te kunnen vertellen hoe dat werkt, daar kunnen zij dan weer wat van oppikken.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van projectleider, woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 15-07-2020

Delen: