e-learning module Privacywetgeving

e-learning module Privacywetgeving

U krijgt uitgebreide informatie over de verschillende facetten van de bescherming van informatie en privacy. De e-learningmodule bestaat uit acht hoofdstukken met daarin theorie, uitlegvideo’s en oefenvragen. U doorloopt deze module in ca. 45 minuten.

Tijdens de module wordt onder andere de omgang met persoonsgegevens behandeld, wat de risico’s zijn bij het gebruik van ICT en andere bedrijfsmiddelen en de plicht voor het melden van datalekken.

Zo leert u met deze e-learningmodule wat gevoelige en bijzondere persoonsgegevens zijn, hoe u deze veilig kunt bewaren en wat u moet doen wanneer deze gegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens mogen hebben. U leert de verschillende hoofdrolspelers in privacy-land kennen en u krijgt bijvoorbeeld antwoord op de vraag wie betrokkenen, bewerkers en derde partijen zijn.

U krijgt 6 maanden toegang tot de module voor €25,- vrij van btw per persoon. Vraag via de knop 'Toegang aanvragen' uw account aan.

Leerresultaten

Met deze e-learningmodule leert u wat gevoelige en bijzondere persoonsgegevens zijn, hoe u deze veilig kunt bewaren en wat u moet doen wanneer deze gegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens mogen hebben. U leert de verschillende hoofdrolspelers in privacy-land kennen en u krijgt bijvoorbeeld antwoord op de vraag wie betrokkenen, bewerkers en derde partijen zijn.

Voor wie?

De module is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de privacywetgeving.

Relevante blogs

Marlene Korevaar van Leystromen: "Op tijd in control voor de nieuwe privacywetgeving"

Voor de hele EU geldt met ingang van mei 2018 dezelfde privacywet: de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wat betekent dat voor corporaties? Leystromen ging proactief aan de slag en volgde de training Privacywetgeving en -bewustzijn om op tijd alles in control te hebben. Marlene Korevaar...

Juist of onjuist: gebruikt u de juiste termen uit de privacywetgeving?

Wetteksten zijn over het algemeen niet heel erg goed leesbaar. Teksten zijn stug en er staan vaak onduidelijke of onbekende termen in. Dat is ook bij privacywetgeving het geval.Onze trainers rondom privacywetgevingvertalen de wetteksten zo goed mogelijk en zorgen dat de regels worden omgezet naar pr...

IT-afdeling verantwoordelijk voor privacy? Slechte keuze!

Er zijn woningcorporaties die hun privacy, net zoals informatiebeveiliging, nog steeds bij de ICT-afdeling onderbrengen. Het is tijd om hier verandering in aan te brengen. Het beveiligen van persoonsgegevens is namelijk niet alleen een taak voor de ICT. Het is ook belangrijk dat medewerkers weten ho...

Delen: