Blog

Bij het Platform Portefeuille- en vastgoedmanagement praat je open en eerlijk met elkaar.

Een collega attendeerde Hans Schriemer, manager Vastgoed, strategie en beleid bij Mercatus, op het bestaan van het platform Portefeuille- en vastgoedmanagement. “Ik dacht: ik sluit een keer aan, je weet maar nooit. Inmiddels ben ik met veel plezier alweer enkele jaren lid.”

Wat spreekt zo aan dan?

“Onder meer de kleinschaligheid. Ons platform heeft circa 12 deelnemers. Als iedereen er is, is dat een mooi clubje. Iets meer deelnemers zou kunnen, maar kom je met een man of 30 bij elkaar dan worden het al gauw bijeenkomsten met weinig interactie. En daar was ik dus niet naar op zoek. 

Kleinschaligheid zorgt ervoor dat je echte gesprekken voert met elkaar. Open en eerlijk. Ik heb stokpaardjes en blinde vlekken. Die eerste deel ik graag, en over de tweede heb ik graag gesprekken. Nieuwe invalshoeken zien, samenwerken, maar ook over je eigen talenten en kwaliteiten en mogelijkheden spreken, daar leent een kleine groep zich veel beter voor.”

Dat gebeurt allemaal in die 2 dagen?

“Ja. 2 keer per jaar komen we 2 dagen bij elkaar. We beginnen altijd met een rondje over wat er bij iedereen speelt op vastgoedgebied. Daaruit ontstaan gesprekken, discussies, input en inspiratie, en misschien samenwerkingsverbanden. Voor je het weet is het dan alweer tijd voor de lunch. Vaak zijn er in de middag en de volgende dag sprekers over welke langetermijnvraagstukken en -ontwikkelingen er spelen. Denk aan onderwerpen als duurzaamheid, organisatieontwikkeling, vastgoedsturing, et cetera.”

Waar gaat de volgende bijeenkomst over?

“Die gaat over samenwerking: wie loopt voor met bepaalde zaken en kunnen we samen dingen doen? De afgelopen keer hadden we een discussie over hoe je data organiseert. Een deelnemer van een grote corporatie met 33.000 verhuureenheden werkt met een mooi systeem. 

Mercatus is een kleine corporatie met 4600 verhuureenheden, en dan borrelt de vraag op: kunnen wij op dit vlak niet samenwerken? En hoe dan? Of denk aan inkoop van woningen: misschien kun je dat samendoen en levert dat financieel voordeel op. Altijd vanuit de invalshoek dat de huurder er baat bij moet hebben.

Het is heel interessant om daar dieper op in te gaan en daarop door te praten met zijn allen. Dat gaan we de volgende keer dan ook doen. De ontwerpen voor een bijeenkomst bepalen we overigens als groep. Per keer vullen 2 deelnemers samen met Kjenning de bijeenkomst in.”

Is 2 dagen niet te intensief met zulke zware kost?

“Het is intensief, maar zeker niet te intensief. Ik kijk er altijd naar uit, en kom met volgeschreven blaadjes voor mijn eigen dagelijkse praktijk weer thuis. Voor een platform als dit moet je elkaar trouwens kunnen zien, face to face. Zodat je een band en vertrouwen opbouwt. ’s Avonds met een biertje aan de bar staan, waarbij je ook eens andere gesprekken voert, versterkt dat. 

De onderlinge lijntjes zijn daardoor kort, tussen de bijeenkomsten bel ik regelmatig met een andere deelnemer om iets te overleggen, te vragen of te bespreken.”


Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platformsInspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 01-10-2021

Delen: