Blog

Corporaties kunnen het verschil maken in onze samenleving!

Corporaties kunnen het verschil maken in onze samenleving. Dat weet u als corporatieprofessional natuurlijk allang. Dat verschil zit vaak in de menselijke kant van het werk. Is de belangrijkste opgave van corporaties dan ook niet het zorgen voor bezieling bij de medewerkers?

Pro-activiteit, lef, creativiteit  en energie
Waarom dat belangrijk is? Met bezieling ontstaat weer pro-activiteit en lef om regels ter discussie te stellen waar dat nodig is om het goede te doen. Creativiteit om nieuwe samenwerkingsvormen te creëren met huurders en andere partijen. Energie om zelf weer de touwtjes in handen te nemen, de eindjes aan elkaar te binden en de knopen door te hakken!

En door bezieling komt ook weer het lef om datgene te doen wat nodig is. Even over de lijntjes kleuren waar dat moet. Lef om actief te zoeken naar oplossingen om mensen die vastzitten te helpen. Niet denken aan “waarom het niet mag” maar denken aan “hoe het wel kan”…

Terug naar de bedoeling is meer dan noodzakelijk in deze tijd van overvloed aan wetgeving, regels en bijna een wildgroei aan toezichthouders. Kaders zijn prima maar die zijn echt niet bedoeld om remmend te werken als het gaat om de echte taak van de corporatie. De corporatie moet juist weer kunnen doen waarvoor de corporatie “op aarde is”: de doelgroep die daar zelf moeite mee heeft een “thuis” bieden!

Kjenning is diep verbonden met de sector. We willen corporaties dan ook graag helpen en inspireren opdat “onze sector” weer kan doen waar zij en wij in geloven.

En daarom organiseren we het Seminar De Bezielde Corporatie op 29 september 2016a.s.

Dit seminar biedt u inspiratie, pro-activiteit, lef, creativiteit en energie. Om uzelf, uw medewerkers en/of collega’s te inspireren. En weer te leren denken aan hoe u zaken voor elkaar kunt krijgen in plaats van “of het wel mag”.

Van drs. Jaap Peters leert u waarom de organisatie terug moet worden gegeven aan de professionals. En niet meer “dicht-managen” met regels en procedures. Paul Kortman legt u uit hoe u dat kunt doen door het aanjagen van persoonlijk leiderschap.

Bezieling maar dan wel concreet!
Bezieling klinkt als woord misschien wel wat abstract. Maar wist u dat bezieling ook een grote bedrijfseconomische meerwaarde heeft? En zelfs een essentieel onderdeel in onderzoek naar medewerkerstevredenheid is? Op het seminar wordt de corporatiesector gebenchmarkt op bezieling. Doen we het goed? Effectory laat u de resultaten zien. Corporatie Domijn (Enschede) werd in 2015 de beste werkgever in de corporatiesector. Tijdens de workshop van Domijn kunt u horen hoe zij invulling geven aan tevredenheid, bezieling en welke stappen zij hebben moeten zetten om te komen tot de positie als beste werkgever in de corporatiesector.

Tijdens de workshops kunt u zelf aan de slag zodat u naar huis gaat met voldoende concrete handvatten om zelf de uitdaging aan te gaan: Terug met werken vanuit de bedoeling!

Wilt u ook weer doen waar u in gelooft? En de corporatie weer echt het verschil laten maken in de samenleving? Meld u dan ook snel aan voor het seminar De Bezielde Corporatie!


Eddy Bonthuis
Kjenning

Datum: 22-07-2016

Delen: