Blog

Sparren met professionals die je kent heeft meerwaarde stelt Peter Veldhuizen (de Alliantie)

Twee keer per jaar in een platform bij elkaar komen met dezelfde mensen uit dezelfde branche om van gedachten te wisselen en kennis te delen. Voegt dat wat toe? Jazeker, aldus Peter Veldhuizen, manager Planmatig Onderhoud en Contractonderhoud bij de Alliantie. “Ik ga altijd naar huis met nieuwe inzichten.”

Bijeenkomsten, heidagen, overleggen, platformen…

“Elke dag doe ik mijn best om het bedrijf waar ik werk, de Alliantie, beter te maken. Dan heb ik het over processen, manieren van werken, hoe je met de medewerkers omgaat, et cetera. Deels doe je dat natuurlijk op je eigen eilandje, dus enigszins met oogkleppen op. Dan is het goed om daarbuiten contact te hebben met collega’s in het vak -specialisten waar je veel mee gemeen hebt- die met dezelfde zaken ‘worstelen’.”

Dat klinkt zo vrijblijvend: contact hebben

“Mijn vuistregel is dat je bij elk contactmoment iets moet kunnen brengen of halen, zowel intern als extern. Zo niet, dan heeft het geen waarde. Kom je met de juiste mensen bij elkaar, heb je een goed programma, is er interactie, dan kan er iets moois ontstaan waar je wat mee kunt in je dagelijkse zakelijke leven. Is dat niet zo, dan haak ik af.”

Halen en brengen dus. Lukt dat?

“Jazeker. Sinds 2011 zit ik in het platform Managers Planmatig Onderhoud. Twee keer per jaar komen we twee dagen bij elkaar. Inmiddels kent de groep elkaar goed. En dat heeft toegevoegde waarde, je praat namelijk niet één keer met Piet, Jan of Truus, en dat is het dan. De interactie met mensen die je kent is anders. Omdat je elkaar beter kent, begrijp je elkaar beter en daardoor kun je beter kennis delen. Je durft ook opener en eerlijker te zijn.”

Klinkt als: we zijn het gezellig met elkaar eens

“Haha. Dat is niet per definitie zo hoor. We zijn allemaal leidinggevenden en onze ‘winkels’ hebben overeenkomsten, maar we hebben verschillende typen mensen in het platform. Sommigen zijn wat meer doeners, anderen wat meer denkers. Dat moet ook anders kun je elkaar niet uitdagen. Ik heb de ‘nare’ eigenschap om te gaan wroeten zodat er wat los komt, dat kan ook in een groep die elkaar beter kent.

We hebben het over de ‘harde’ kant, de processen, maar zeker ook over de ‘zachte’ kant, hoe ga je met elkaar om in een organisatie, hoe haal je het beste uit je medewerkers, hoe zorg je ervoor dat je er als leidinggevende voldoende bent voor je mensen, hoe ga je om met weerstand bij veranderingen, et cetera. Die zachte kant komt steeds meer aan bod tijdens de bijeenkomsten, daar ben ik blij mee want dat is een essentieel onderdeel van het werk.”

Maar wat dóen jullie dan?

“Per keer stellen we met Kjenning het programma samen. De groep bepaalt zelf de agenda. In principe kan het over veel dingen gaan. Aanhaken aan de actualiteit kan, maar een onderwerp als coachend leidinggeven kan ook. Het is in ieder geval altijd een mix van vaardigheden, sprekers en discussie. Het is goed om op een aantal momenten in het jaar uit je werk te stappen en met andere professionals te delen en te sparren over waar je mee worstelt als leidinggevende.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms.Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

De platforms zijn actief en programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 18-03-2017

Delen: