Blog

“Ik word geprikkeld om anders naar zaken te kijken”

Na een bijeenkomst van het Platform Managers Wonen komt Tatjana Veenstra, teamleider bij Woonlinie, niet alleen opgeladen maar ook met praktische handvatten terug op haar werk. “Ik denk altijd: goed dat ik er weer geweest ben.”

Wat is er zo goed dan aan de bijeenkomsten?

“Inhoudelijk stelt het echt wat voor. We zitten niet de hele dag op de stoel te luisteren naar een eenzijdige informatiestroom, maar sparren met elkaar of met een spreker die komt vertellen over een specifiek onderwerp. Of we gaan op pad. De laatste keer zijn we naar een autoleasebedrijf geweest.”

Bij een autoleasebedrijf geweest?? Wat moet een platformgroep daar?

“Dat was een interessante dag. Daar vertelde een medewerker over de klantvisie van het bedrijf, over de klantbehoefte, maar vooral over hoe ze de visie hebben overgebracht op hun eigen medewerkers. Uiteindelijk dragen de medewerkers de visie uit. Superleuk en mateloos interessant, want door buiten je eigen werkveld te kijken, in dit geval zelfs een commerciële organisatie, word je geprikkeld om anders te denken, anders te kijken naar zaken. Ik heb er veel uit mee kunnen nemen, bepaalde zaken zelfs een-op-een, omdat we bij Woonlinie net op dat moment zelf ook bezig waren met een visie op klantgerichtheid. Dat is het mooie van het platform, de praktische component.”

Het is dus niet: leuk, maar… over tot de orde van de dag?

Nee, zeker niet. De onderwerpen die in ons platform aan de orde komen gaan onder meer over visie op wonen, de woningwet, regelgeving, klantgerichtheid, leidinggeven, en zijn altijd gericht op de dagelijkse praktijk. We hebben een fijne, gezellige groep van rond de 15 mensen die werken bij grote en kleine corporaties. Ook dat is erg interessant, want daartussen zitten echt wel verschillen.”

Grote, kleine corporatie: wat zijn die verschillen dan?

“Zelf werk ik bij een corporatie met ongeveer 4300 verhuureenheden. Bij een compacte organisatie heb je vaker een bredere invulling van je functie dan bij een grotere club. Dat maakt het voor mij juist erg interessant. Geen afgebakend werkveld. Grote corporaties hebben vaak meer middelen om de organisatie goed in te richten, denk aan werkprocessen, aanvullende digitale pakketten en innovatie. De bijeenkomsten beginnen altijd met een rondje waar we aan elkaar vertellen wat ons bezighoudt, waar we tegenaanlopen. Daar wordt open en eerlijk over gesproken, ik haal er veel informatie uit die ik kan gebruiken in mijn werk.”

Hoe komen jullie aan onderwerpen?

“Aan het eind van de dag sparren we daarover. Daar rollen een aantal onderwerpen uit, de begeleider vanuit Kjenning pakt dat op en zorgt voor de praktische daginvulling. Ik ga altijd goed voorbereid naar de bijeenkomst. Dat vind ik belangrijk, ik wil met veel informatie naar huis en mezelf kunnen blijven ontwikkelen. Van te voren bedenk ik dan ook wat ik eruit wil halen.”

Dat lukt altijd: er wat uit halen?

“Jazeker. Als ik terug naar huis rijd denk ik altijd: het is goed dat ik er weer geweest ben.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 30-05-2018

Delen: