Blog

Bestuurdersplatform Perspectief: “Ik kom er bomvol energie vandaan”

Een collegiaal klankbord rondom inhoudelijke thema’s als strategie, leiderschap, et cetera. Dat is wat het bestuurdersplatform Perspectief de deelnemende directeur-bestuurders biedt. “Het is een mooie en veilige plek om te delen”, aldus Rein Swart, directeur-bestuurder van Accolade.

 ‘What happens in Vegas, stays in Vegas’?

“Dat klinkt wat geheimzinnig, wat ik bedoel te zeggen is dat we in alle openheid – soms ook gevoelig liggende – zaken en dilemma’s delen. Dit platform biedt een veilige omgeving om dat te doen. Als directeur-bestuurders loop je tegen een aantal dezelfde herkenbare zaken aan, en iedereen – ook ik – is behept met blinde vlekken. Het is prettig om te kunnen toetsen bij anderen. Dat doen we twee keer per jaar, anderhalve dag lang.”

Hoe ziet dat eruit, dat delen en toetsen?

“We treffen elkaar altijd aan het eind van de middag. Tijdens het diner doen we een inventarisatierondje: wie wil welke onderwerpen op de ‘intervisieagenda’. Na het diner is het dan tijd voor de intervisie. Dat gaat stevig en diep. We houden elkaar een spiegel voor. Soms schuurt het, maar dat mag ook. We zijn open en eerlijk, zonder te oordelen, naar elkaar toe. Alles kan en mag op tafel komen.”

Met wie doet u dat?

“Ons platform bestaat uit 14 directeur-bestuurders die uit alle windstreken komen: van Brabant, Friesland, tot Amsterdam. De grootte van de corporaties die zij besturen gaat ook van klein, middelgroot tot groot. Mannen en vrouwen, jong en oud. Een mooi gemêleerd gezelschap dus.”

Op naar dag 2. Wat staat er dan op de planning?

“Dat is altijd een themadag. Samen met Kjenning bereiden twee deelnemers dag 2 voor. Het onderwerp van die dag is gebaseerd op de behoefte van de deelnemers. Aan het thema wordt een bezoek of een spreker gekoppeld.”

Geef eens wat voorbeelden

“We zijn in verband met het thema Sociaal domein op bezoek geweest in een moskee en hebben daar gesproken met de imam. Voor het thema Visie-ontwikkeling zijn we naar Terschelling geweest, omdat op dat moment de Woonvisie voor Terschelling gerealiseerd werd. En het thema Duurzaamheid heeft ons naar de Dutch Designweek in Eindhoven gebracht, omdat innovatie en duurzaamheid daar wordt gepresenteerd. Een jonge architect, Lex Hildenbrand, nam ons twee dagen mee op sleeptouw naar de meest inspirerende en innoverende voorbeelden.

Onno Hoes, die toen nog leidinggaf aan het Schakelteam Personen met Verward Gedrag, nam ons mee in de dilemma’s en de kansen rondom deze doelgroep. Net zoals meteoroloog en klimatoloog Reinier van den Berg dat heeft gedaan over de eindigheid van deze aarde als we zo nonchalant met het klimaat omgaan.”

Wat levert u dat op?

“Het zijn hele inspirerende bijeenkomsten. Je kijkt naar de zin en onzin van zaken, je reflecteert en deelt. Als bestuurder ben jij zelf het belangrijkste instrument, daar aandacht voor hebben is essentieel. We sluiten iedere bijeenkomst af met een nagesprek. Dan kijken we én terug, én vooruit. Ik ben nu dik 4 jaar lid en kijk altijd uit naar onze platformbijeenkomsten. Ik kom er nooit moe vandaan. Ik kom er wel vrolijk, nadenkend en bomvol energie vandaan!”


Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 27-08-2020

Delen: