Blog

Platform Onderhoud: “We zijn een hechte groep”

Dirk Stijf, al 12 jaar uitvoerder bij deltaWonen, zit inmiddels 7 jaar in het platform Operationeel leidinggeven van onderhouds- en servicebedrijven. “Ik heb altijd hartstikke veel zin in de bijeenkomsten.”

Na al die jaren nog?

“Ja hoor! 7 jaar geleden sloot ik op uitnodiging van een collega een keer aan bij een bijeenkomst van dit platform. Daarna heb ik me meteen aangemeld en ik heb nog nooit een bijeenkomst gemist.”

Ik zou denken dat u het allemaal wel weet na 12 jaar uitvoerder zijn

“Een mens is nooit te oud om te leren hè. Het mooie van zo’n platform is dat je je ervaringen kunt delen met collega’s. In grote lijnen maak je hetzelfde mee, en toch heeft iedereen - deels - een andere oplossing voor identiek probleem. Daar spar je over. En soms denk ik: oh, zo kan het dus ook. Dat gebruik ik dan weer in mijn eigen werk.”

Hoe ziet zo’n bijeenkomst eruit?

“We komen 2 keer per jaar 2 dagen bij elkaar, inclusief overnachting. De start geeft altijd meteen energie. Iedereen vertelt wat hij op zijn hart heeft, waar hij tegenaan loopt, wat er speelt. Dan hebben we leuke discussies. De ochtend is eigenlijk altijd te kort vind ik. De middag en de ochtend daarop worden vaak gevuld met een workshop of er komt iemand spreken over een specifiek onderwerp.”

Zoals?

“Dat is heel breed en gaat van magazijninrichting, beleid en de dagelijkse praktijk, timemanagement, leidinggeven en persoonlijke ontwikkeling, juridische verantwoordelijkheid, integrale veiligheid, tot de ogen en de oren achter de voordeur zijn. Daarnaast nemen we ook weleens een kijkje in de keuken bij een andere deelnemer. Zo hebben we een keer 0-op-de-meterwoningen bekeken bij een andere corporatie, en was daar ook een totaalleverancier als spreker. Dat is naast leuk, ook heel leerzaam. Eigenlijk doen we dat te weinig, we bespreken nu hoe we dat vaker kunnen doen in de toekomst.”

Bepalen jullie zelf de inhoud van de bijeenkomsten?

“Ja, dat doen we als groep. We evalueren aan het eind van iedere bijeenkomst en bepalen het onderwerp voor de volgende keer. Samen met Kjenning wordt met 2 deelnemers vervolgens de invulling daarvan opgepakt. Gelukkig kunnen we nu weer fysiek bij elkaar komen, dat vind ik heel belangrijk. 

Online kan ook, maar die muteknop en dat min of meer ‘op commando spreken’, dat is toch een stuk minder. In het verleden hebben we bijvoorbeeld in het kader van het onderwerp ‘samenwerken in een team’ als opdracht met legoblokjes iets moeten bouwen. Dan moet je overleggen, taken verdelen, et cetera. Dat kan online niet, dus ik ben blij dat we elkaar weer in het echt zien.”

Nog even: u bent zeker het langstzittende lid?

“Absoluut niet. Het merendeel is langer lid dan ik. Maar gelukkig komen er ook nieuwe mensen bij. We zijn een hechte groep, maar zeker geen gesloten groep. Nieuwe mensen worden snel opgenomen. Dat je ’s avonds samen eet en nog wat drinkt, draagt bij aan de band die je onderling krijgt. Dan praat je namelijk ook over andere dingen dan alleen zaken, je bouwt samen wat op.”


Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platformsInspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 15-11-2021

Delen: