Blog

Blended training Omgaan met agressie smaakt naar meer!

Bij woningcorporatie Domesta in Emmen is recent door Kjenning de training omgaan met agressie verzorgd voor verschillende medewerkers. Het vernieuwende concept "blended learning" dat hier werd gepresenteerd was doorslaggevend voor Domesta om voor Kjenning te kiezen.

En dit blended learning is ontzettend goed ge- en bevallen bij de deelnemers. Diverse medewerkers hadden zich aangemeld voor de opfriscursus omgaan met agressie. Theorie in eigen tempo en tijd en wanneer het hen uitkwam in combinatie met een dagdeel rollenspellen en oefenen beviel deelnemers zeer goed.

Het is ideaal voor deelnemers dat men zelf kan kiezen wanneer, waar en hoe ze leren en dat iedereen daarna goed voorbereid de training ingaat. Dit is wat mij betreft veel effectiever.

Praktijksituaties oefenen met een trainer, acteur en collega's, waarbij de basis in het kort tijdens de training is opgehelderd werkt prettig. De collega's die de training volgden waren enthousiast, kregen energie en een aantal vond één dagdeel zelfs te weinig. Het enthousiasme kwam vooral voort uit het oefenen van de praktijksituaties, maar zeker ook doordat de trainer in deze korte tijd zeer effectief theorie en praktijk behandelde. De interactie tijdens deze training was hoog en het enthousiasme straalde van de deelnemers en de trainer af. Erg leuk om te zien!

De samenwerking met Kjenning is wederom als zeer prettig ervaren, er werd snel geschakeld en de training is absoluut maatwerk. Deze vorm van trainen sluit goed aan bij Domesta; medewerkers krijgen ruimte en keuzevrijheid om zelf hun manier van trainen in te vullen. Domesta is trots op de grote groep medewerkers die ook heeft gekozen voor deze nieuwe vorm van trainen, het opdoen van nieuwe ervaringen. En het smaakt naar meer volgens de deelnemers die inmiddels ook hebben aangegeven dat ze vaker op deze manier willen gaan trainen. Daar is Domesta ook meer dan trots op!

Debbie de Vries
P&O Domesta Emmen

Datum: 02-01-2015

Delen: