Blog

Delen van kennis: De maatregelen bij deltaWonen rondom het coronavirus

Kennis opdoen, delen en overbrengen; dat is de kracht van onze platforms

En dat blijven de deelnemers samen met Kjenning nu ook doen. Door tips en ervaringen van corporaties samen te brengen, om elkaar te blijven inspireren en kennis en ervaringen te blijven delen. Daarom hebben we onze platformleden gevraagd om de komende weken hun ervaringen, inzichten, aanpakken en/of protocollen omtrent het coronavirus te delen. 

Wil je ook meedoen? 

Mail dan jouw bericht, richtlijn, protocol of wat je maar wilt delen naar mail@kjenning.nl en wij delen het vervolgens op onze website en in onze nieuwsbrief.


deltaWonen deelt haar werkprotocol rondom spoedreparaties tijdens de coronacrisis

Werkprotocol bij spoedreparaties per 23 maart 2020 

Vanaf maandag 23 maart 2020 stoppen we met alle fysieke klantcontacten; op kantoor, in de woningen en complexen en in de wijken. Alleen spoedklussen voeren we nog uit. 

Spoed = gaslekkage, ernstige waterlekkage, grote elektra storing en/of buitensluiting.

Bij spoed geldt het volgende werkprotocol:

  • Vraag altijd eerst naar de gezondheidstoestand van de huurder
  • Bij verkoudheidsklachten en of griepverschijnselen van de huurder of huisgenoot van de huurder, verzoeken wij de huurde om het betreffende vertrek waar de klacht zich bevindt, goed te ventileren.
  • Indien er sprake is van een coronabesmetting op het betreffende adres, overleg je met de teammanager; in dit geval stemt teammanager af met de GGD hoe we het beste kunnen handelen en volgen deze richtlijnen op.
  • Bij aankomst bij de huurder: Maak altijd opnieuw een inschatting van de gezondheid op het moment dat je bij de huurder staat en handel naar je gevoel! 
  • Hou te allen tijde ruim afstand (> 1,5 m) van de bewoners en vraagt hiervoor begrip.
  • Werk alleen in het noodzakelijke vertrek: Vraag de bewoner(s) uit hetzelfde vertrek weg te gaan/blijven gedurende de werkzaamheden.
  • Werk altijd met nieuwe wegwerp handschoenen (in het magazijn in voorraad).
  • Was na afloop goed je handen!

Datum: 24-03-2020

Delen: