Blog

“Sparren, toetsen, delen en daardoor scherp blijven”

In 2015 sloot Inge van Beek, coördinator VvE-Beheer bij WonenBreburg, zich aan bij het platform VvE-beheerders omdat ze inspiratie en een klankbord zocht. “Wij leren van elkaar.”

Het is meer dan alleen maar leuk dus?

“Jazeker. Anders zou ik ook geen lid geworden zijn hoor. Zo’n lidmaatschap moet er wel aan bijdragen dat ik mijn werk nog beter kan uitoefenen.”

Waarom bent u wel lid geworden dan?

“Mijn functie is redelijk nieuw bij WonenBreburg. Wij beheren 27.000 woningen in Breda en Tilburg. Alle zaken met betrekking tot de meer dan 100 VvE-verenigingen en 15 beheerkantoren liepen langs meerdere kanalen. Er was geen centraal aanspreekpunt en het was geen specialisme binnen onze organisatie. Dat is nu anders. Samen met een collega ben ik sinds twee jaar coördinator VvE-Beheer, voor 1,3 fte. 

Doordat nu duidelijk is bij wie onze klanten en samenwerkingspartners moeten zijn als het om VvE-zaken gaat, hebben we onze dienstverlening flink kunnen verbeteren. Ik wil graag kritisch blijven kijken naar mijzelf en naar mijn werk. Daarnaast gebeurt er veel in VvE-land, er wordt steeds meer van corporaties verwacht. Vandaar het lidmaatschap.”

Klinkt logisch. Maarrrr… wat doen jullie eigenlijk?

“Drie keer per jaar komen we een hele dag samen. De dag wordt geleid door een ‘vakidioot’ – in de goede zin van het woord uiteraard –, een trainer van Kjenning. Iemand die echt van de hoed en de rand weet en dat is heel prettig. De onderwerpen komen vanuit de leden en worden uitgewerkt en ingevuld door Kjenning. We delen op zo’n dag zaken als actuele jurisprudentie, waar we tegenaan lopen, et cetera. 

Soms zit je zo in je eigen ‘luchtbel’ en doe je dingen al jaren hetzelfde, dat het goed is om eens te vragen hoe anderen tegen bepaalde zaken aankijken. Dat leidt soms tot verrassende inzichten of tot ‘oh ja-momenten’: zo kan het ook. Bovendien hoef je daardoor niet zelf iedere keer het wiel uit te vinden en kun je in bepaalde gevallen lekker meeliften op ervaringen van anderen. Daarnaast is er in ieder geval altijd één spreker.”

Tijd om dan even achterover te leunen?

“Ben je gek. Het is absoluut geen eenrichtingsverkeer. Wij zijn een kritische groep flapuiten en ook nog eens praktisch ingesteld, dus we breken regelmatig in bij een spreker. Het moet wel hout snijden in de dagelijkse praktijk, niet alleen maar theoretisch zijn. Maar dat is ook zo, dat zit ingebakken in het programma.”

En de volgende dag weer aan de slag bij WonenBreburg?

“Klopt, maar tussendoor is er onderling contact. Het kennisdelen, sparren, toetsen blijft niet alleen beperkt tot die drie dagen. Regelmatig worden interessante artikelen per mail gedeeld. We hebben in dat opzicht een goede club mensen bij elkaar. Soms moet ik beslissingen nemen die best wel vergaande consequenties hebben, dan is het fijn om even te kunnen toetsen wat de anderen daarvan vinden. Laatst heb ik dat nog gedaan, binnen 24 uur had ik veel reacties. Dan denk ik: wow, gaaf. Daar krijg ik écht energie van.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 01-09-2017

Delen: