Blog

Handboek Woonconsulent: Een must have voor de corporatieprofessional.

Zegt iemand: ‘Ik ben woonconsulent’, dan is een logische wedervraag: ‘Wat doe je dan precies?’

De functie woonconsulent komt bij de meeste woningcorporaties voor, maar de functie-inhoud verschilt van corporatie tot corporatie. Taken lopen uiteen van verhuur tot huurincasso, van overlastzaken en leefbaarheid tot bewonersparticipatie. Het is vaak een mix van binnen (kantoor) en buiten (in de wijk).

Zet een aantal woonconsulenten van verschillende corporaties bij elkaar, dan hebben ze allemaal een ander takenpakket. Toch hebben ze minstens twee dingen gemeen: een sociale instelling en de voortdurende strijd tegen de waan van de dag.

Kortom, dé woonconsulent bestaat niet.

Handboek Woonconsulent

Daarom heeft Kjenning samen met Harry Vlaar een Handboek Woonconsulent geschreven. Het Handboek Woonconsulent is breed van opzet en een must-have voor alle corporatieprofessionals die met een stevig mandaat werken in het sociale domein, zoals wijkbeheerders, sociaal beheerders, medewerkers bewonerszaken, klant-, wijk- of leefbaarheidsconsulenten.

Het is een echt handboek. Een handig naslagwerk dus om tijdens de uitoefening van het vak woonconsulent ‘bij de hand’ te hebben en houden. Om na te slaan, verdieping, toelichting en inzicht te vinden. En gewoon als praktisch handvat.

Allerlei aspecten van het vak komen in het handboek voorbij. Een must have voor de corporatieprofessional.

Ook een handboek bestellen?

Het handboek is te bestellen via een mailtje naar mail@kjenning.nl

Het boek kost € 37,95 excl. btw en verzendkosten. Na je bestelling ontvang je een factuur.


Cursusmateriaal bij de Leergang Woonconsulent

Deelnemers aan de komende edities van de leergang Woonconsulent ontvangen het handboek als cursusmateriaal.

Datum: 11-09-2019

Delen: