Blog

“Wij vangen geen vliegen af van elkaar. Wij delen”

Ivo Hoppe geeft leiding aan de afdeling Planmatig Onderhoud bij Woonstichting De Key. Twee keer per jaar delen hij en een groep gelijkgestemden hun ervaringen in het Platform Planmatig Onderhoud. “Wij hebben dezelfde vraagstukken.”

Gelijkgestemden?

“Ja. We sturen allemaal een afdeling aan die zich bezighoudt met planmatig onderhoud. Ons platform is wel een gemêleerd gezelschap, geografisch gezien. De mensen komen uit alle delen van het land. Doetinchem, Groningen, Zwolle, Leiden, Amsterdam en Den Helder zijn vertegenwoordigd. Dat is niet alleen leuk, het brengt ook wat extra’s omdat mensen uit een ander deel van het land soms anders tegen zaken aankijken.”

Welke zaken?

“In essentie lopen we allemaal tegen hetzelfde aan. Twee keer per jaar twee dagen bespreken we de onderwerpen die we met elkaar gemeen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van woningen en het streven naar nul-op-de-meter. Maar even goed komt bijvoorbeeld aan bod hoe de managementsturing is, hoe houd je medewerkers gemotiveerd en laat je ze denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen? Hoe zorg je ervoor dat je zelf openstaat voor anderen, luistert en ruimte geeft? Weer een ander onderwerp is hoe je kosten in de hand houdt. Hoe doen anderen dat? Delen én leren van elkaar is de meerwaarde van die dagen. Ik zit er nu drie jaar bij en heb nog nooit het gevoel gehad dat de bijeenkomsten niet zinvol waren.”

Kan dat ‘sharen’ niet  intern? Moet dat in een platform?

“Natuurlijk bespreek je zaken intern, met collega’s, met leidinggevenden. Maar daarnaast is het goed om vraagstukken en ervaringen ook te delen met mensen van ‘buiten de deur’ die verstand van zaken hebben. Dat leidt soms tot andere inzichten. Samen hebben we veel ervaring, zelf werk ik al meer dan vijftien jaar in corporatieland, het zou zonde zijn om dat niet in breder verband in te zetten. Niet om elkaar de vliegen af te vangen, maar om elkaar te versterken.”

En een lekker netwerk  toch?

Jazeker. Een netwerk met allemaal deskundigen. Stel, er speelt iets in onze organisatie waar een van de andere deelnemers al mee te maken heeft gehad. Dan is een belletje of een kopje koffie drinken zo geregeld. Al is het niet zo dat we iedere week met elkaar aan de telefoon hangen hoor.”

Is het een mooi vak:  planmatig onderhoud?

“Het is een prachtig vak. De Key beheert 30.000 woningen in Amsterdam, Diemen en Zandvoort. Bij de afdeling Planmatig Onderhoud werken 20 mensen, een leuke club. De veelzijdigheid van dit werk is leuk. Schilderen, cv-ketels, daken, liftinstallaties onderhouden en vervangen. Het komt allemaal voorbij. En natuurlijk het contact met mensen, die allemaal weer verschillende achtergronden hebben. Je raakt veel kanten van de maatschappij en maakt van alles mee. Dat motiveert om het werk zo goed mogelijk te doen. In dit platform zitten draagt daar ook aan bij.”

Over de platforms

Kjenning faciliteert ruim 25 platforms. Inspirerende netwerken voor professionals waarbij ontwikkelen uiteraard centraal staat. Kennis opdoen, delen en overbrengen. Voor sommige functies zijn inmiddels al meerdere groepen. Met en van elkaar leren van de ervaringen van uw vakcollega's in een persoonlijke én professionele setting, dat is hét doel in de Kjenning platforms! Door het continu “halen en brengen” ontstaat een hecht, professioneel én persoonlijk netwerk. 1 + 1 wordt 3!

Platforms in soorten en maten

Programma's worden altijd samen bepaald. Elk platform kent zijn eigen dynamiek en doelstelling. Van uitvoerder tot manager, van inkoper tot VvE beheerder. Van woonconsultent tot directeur-bestuurder. Rond vastgoed, financiën, woondiensten en meer.

Vrijblijvend kennismaken?

En? Komt u eens vrijblijvend snuffelen? Neem dan de proef op de som en kom voor het laagdrempelig introductietarief een keer kijken en proeven of uw platform u ook verder helpt in uw ontwikkeling en inspiratie. En aan een functioneel én gezellig netwerk!

Datum: 09-11-2017

Delen: